Kutsumustyötä myynnin parissa

Teemu Korhonen, Customer Care and Sales Agent

Automaatio- ja informaatiotekniikan insinööriksi valmistunut Teemu Korhonen ajautui myynnin alalle ja löysi kaupanteosta kutsumuksensa. ”Myyntityö on itsensä haastamista, se on halua kehittyä ja sitoutumista yrityksen kasvuun”, Teemu kuvailee. 

Työtä vakuutusalan näköalapaikalla

Teemu Korhonen on rautainen kaupantekijä, joka myy puhelimitse yhden maailman johtavimpiin vahinkovakuuttajiin lukeutuvan konsernin palveluita kuluttaja-asiakkaille. Myynnin virtuoosilla on taustallaan vuosien kokemus myynnistä eri toimialoilla.

– Sain ensikosketuksen myyntityöhön työkokeilussa kodinelektroniikan myymälässä. Kasvokkaisesta kaupanteosta jatkoin telemarkkinointiin, jota olen tehnyt nyt jo yli kahdeksan vuoden ajan.

– Janosin uusia haasteita ja päädyin Call Wavesille hoitamaan asiakaskohtaamisia vakuutuspalvelujen parissa. Työhaastattelustani kului noin viisi minuuttia, kun sain jo tietää tulleeni valituksi tehtävään, Teemu taustoittaa.

Myynti on asiakkaan auttamista

Kansankielessä puhelinmyynti saatetaan nähdä väkisinmyyntinä. Ala kangertelee ennakkoluuloissa ja kielteisissä mielikuvissa, vaikka todellisuudessa myyntityö on asiakaskohtaamisia, tarpeiden tunnistamista ja ongelmanratkaisua – lisäarvon tuottamista asiakkaalle.

– Vakuutusalalla myyntiä tehdään vahvalla toimialatuntemuksella. Asiakkaille tarjotaan ratkaisuja, jotka ylläpitävät elämänlaatua ja takaavat turvallisen huomisen.

Teemulle työn merkityksellisyys syntyy asiakkaan opastamisesta ja johdattamisesta kohti varsinaista ostopäätöstä.

– Paras tunne on, kun saa vietyä asiakkaan ostopäätökseen. Sanon usein, että kauppa ruokkii kauppaa – ja päivän ensimmäinen kauppa on se tärkein kauppa. Siitä muodostuu positiivinen kehä, Teemu kertoo.

Työmoraali ja myyntihenkisyys palkitaan suuremmalla vastuulla

Call Wavesilla jokainen kulkee omannäköistä urapolkuaan vahvuuksien ja kutsumusten mukaisesti. Teemulle on tarjoutunut mahdollisuus edetä urallaan muun muassa valmennustehtäviin. Valmennustehtävien aikana hän kuvailikin itseään leikkisästi puoliesimieheksi.

– Vuoden verran valmensin vakuutustiimiämme yhdessä tiimiesimiesten kanssa, lisäksi vedin aamupalavereita itsenäisesti. Kuitenkin samalla pitäessäni muiden tuloskuntoa yllä, säilyi myös oma nälkä tehdä itse myyntiä. Nyt olen päässyt myyjänä isompiin ja haastavampiin tehtäviin. Ne tuntuvat omalta.

Säännöllinen ja reilu palkka tuo turvaa arkeen  

Call Wavesilla pysytellään erossa pelkästä tulosperusteisesta palkkausmallista. Myyjille maksetaan säännöllistä, työehtosopimuksen mukaista pohjapalkkaa, jota voi lihottaa henkilökohtaisella myyntiprovisiolla. Taloudellinen turva on verrattoman tärkeä asia, Teemu arvioi.  

– Olennaista on se, että kauppaa ei tarvitse tehdä elääkseen. Tulos syntyy aina natiivisti, eikä ahdistavan myyntipaineen alla.

– Tosiasia kuitenkin on, että myynnillinen tykkipäivä palkitsee enemmän kuin sellainen, jonka aikana myyjä ei ole päässyt tavoitteisiin ja tuloksiin. On ilo lähteä kotiin, kun on antanut kaikkensa. Voi sanoa onnistuneensa ja ylittäneensä itsensä. Ahkeruudesta ja sinnikkyydestä kiittää myös palkkapussi.

Myyjän nälkä kasvaa syödessä

Teemussa on sydäntä ja tahdonvoimaa edetä urallaan yhä haastavampiin myynnin asiantuntijatehtäviin. Tuloshakuiselle tekijälle myynti on tervettä kilpailua itsensä kanssa, halua olla parempi.

– Oma tavoitteeni on kehittyä myyjänä koko ajan, tehdä isompia kauppoja. Haluan omalla panoksellani viedä myös työnantajaani kasvuun ja nähdä roolini osana yrityksen menestystarinaa.

Nousujohteisen työn vastapaino löytyy harrastuksista; Teemu pitää kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan huolen taekwondolla ja musiikilla. Virettä työhön tuovat myös hyvät ihmiset ympärillä – töissä ja vapaa-ajalla.

Meillä kasvat parhaaksi versioksi itsestäsi.

Henkilöstömme on aarteemme. Siksi satsaamme osaamisen kehittämiseen ja yhteisömme hyvinvointiin. Sinulle tarjoamme mahdollisuuden edetä urallasi aina haastaviin markkinoinnin ja myynnin kehittämisen asiantuntijatehtäviin saakka – ja myös joustoa, kun elämäntilanteesi niin vaatii.