Puhelinmyynnin hyvät ja huonot puolet

Puhelinmyynnillä on valitettavasti usein melko negatiivinen sävy; se koetaan monesti enemmänkin väkisinmyynniksi kuin lisäarvon tuottamiseksi asiakkaalle. Oikein tehtynä puhelinmyynti on kuitenkin yksi tehokkaimmista myyntikanavista!

Puhelinmyynnin plussapuolet

Erittäin tehokas myyntikanava

Myyntikanavana puhelinmyynti toimii tehokkaasti – ja nopeasti! Kontakti asiakkaaseen saadaan usein välittömästi ja kaupat pystytään tekemään samantien. Henkilökohtainen kontakti toimii myyntityössä aina parhaiten!

Kustannustehokas myyntiväline

Puhelinmyynti on muihin myyntitapoihin verrattuna erittäin kustannustehokas. Sen aloitus ei vaadi suuria investointeja ja vaikkapa verrattuna kentällä tapahtuvaan myyntiin, katteet ovat huomattavasti paremmat.

Hyvät kohdentamismahdollisuudet

Puhelinmyynnin avulla pystyt kohdentamaan markkinoinnin tietylle kohderyhmälle; oli kyse sitten olemassa olevista tai uusista potentiaalisista asiakkaista. Jos segmentointi tehdään huolella, tulokset puhuvat puolestaan!

Monia mahdollisuuksia

Perinteisen puhelinmyynnin – jossa myyjä soittaa asiakkaalle ja tarjoaa uutta tuotetta – lisäksi on olemassa monia muita vaihtoehtoja. Voidaan vaikkapa tarjota asiakkaalle kohdennettuja lisäpalveluita tai päivitystä jo ostettuun. Lisäksi on olemassa inbound-tyyppinen puhelinmyynti, jossa asiakas soittaa yritykseen tietyn asian tiimoilta ja samassa yhteydessä yritetään myydä hänelle myös muita palveluita – kun asiakas on saatu jo puhelimen päähän.

Puhelinmyynnin miinuspuolet

Puhelinmyynnillä negatiivinen sävy

Monen Matti Meikäläisen mielessä puhelinmyynnillä on negatiivinen sävy. Kuinka monta kertaa oletkaan kuullut ”No taas joku ärsyttävä puhelinmyyjä soitti!”? Kun puhelinmyynti tehdään oikein, se toimii erinomaisesti! Kunnioita asiakasta, vältä jankkaamista, panosta kohderyhmän valintaan ja hio myyntipuhe viimeisen päälle.

Pahimmillaan asiakasta ei kohdella hyvin

Huonosta laadusta kärsivät kaikki. Jos myyjällä on liian kova paine myydä tulosperusteisen palkkausmallin takia, menee puhelinmyynti herkästi väkisinmyynnin puolelle. Mikäli myyjää ei kouluteta tehtäväänsä eikä asiakasta kunnioiteta (esimerkiksi huomioimalla puhelinmyyntikiellot tai toistuvat soitot samasta aiheesta), eipä siitä jää käteen kuin huono mieli kaikille osapuolille.

Kaikki tuotteet eivät sovi puhelinmyyntiin

Vaikka puhelinmyynti taipuu moneen, valitettavasti kaikki tuotteet ja palvelut eivät sovellu puhelinmyyntiin. Liian kallista tuotetta ei kannata puhelimitse myydä, sillä ostopäätöstä ei yleensä pysty tällöin tekemään puhelinsoiton aikana. Myöskin palvelut, joissa on ns. liikaa liikkuvia osia, eivät ole parhaita puhelinmyyntiin; jos palvelu on täysin asiakkaiden toiveiden mukaan räätälöitävissä, on eri vaihtoehtojen avaaminen puhelimitse kankeaa. Lähtökohtana voisikin ajatella, että tuote-esittelyn pystyy tekemään muutamassa minuutissa ja pelkän puheen voimin; kaavioita tai havainnollistavia kuvia ei tarvita asian sisäistämiseen.

Me Call Wavesilla teemme kaikkemme, jotta puhelinmyynnin negatiivisista puolista päästäisiin eroon! Työntekijämme koulutetaan aina ja tuemme valmennuskonseptillamme heitä jatkuvasti työssään. Maksamme säännöllistä kuukausipalkkaa, joten ahdistavaa myyntipainetta ei ole ja pakkomyynniltä vältytään.

Erinomaiset asiakaskokemukset ovat toimintamme elinehto. Tavoitteenamme on, että puhelinmyynti koettaisiin tulevaisuudessa kuluttajankin näkökulmasta enemmänkin palveluna kuin negatiivisena tyrkyttämisenä; asiakas kokisi, että hänelle tarjotaan upeita tarjouksia ja arvokasta lisätietoa uusista tuotteista. Tähtäämme tämän toteutumiseen jatkuvasti omalla toiminnallamme; kohtelemalla asiakasta hyvin ja olemalla hänen luottamuksensa arvoisia!

Sopisiko puhelinmyynti meille?

Sitä et tiedä kuin kokeilemalla!

Meiltä Call Wavesilta voit ostaa ulkoistettua telemarkkinointia tai vaikkapa Call Center– tai Contact Center –palvelun. Myynnin ammattilaisina tiedämme parhaat niksit onnistuneiden myyntipuheluiden läpiviemiseen ja teemme tulosta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin räätälöidään juuri sinun yrityksellesi sopivin paketti!