Poweria päivään

Oletko koskaan pohtinut, mikä tuo energiaa sinun työpäivääsi? Onko jotain sellaista, mitä voisit itse lisätä / vähentää ja sitä kautta saada itsesi mahdollisimman hyvään vireeseen ja energiseen tilaan? Uskon, että jokainen työskentelee mieluummin energisessä olotilassa kuin väsyneenä. Harvemmin tulee kuitenkaan pohdittua sitä, mikä vaikutus omilla valinnoilla on omaan olotilaan.

Itselleni täydellinen aloitus työpäivälle on se, että saan kulkea töihin pyörällä tai kävellen. Kun työskentelee päivän sisällä, on aamun raitisilma-annoksella ihan tosi suuri vaikutus omaan vireystilaan. Lisäksi saa hieman lihakset töihin ja veren kiertämään, suosittelen kokeilemaan mikäli oma työmatka sen mahdollistaa. Tähän jää nopeasti koukkuun. Vaikka taivaalta sataisi pieniä mummoja niin kun laittaa napit korviin ja kuuntelee omaa lempimusiikkia, menee kävely ihan huomaamatta.

Jokainen voi myös luoda itselleen pieniä rutiineja, joilla saa oman päivänsä käyntiin mukavasti. Yhdelle se voi olla se, että herää aamulla hivenen aiemmin niin, että ehtii juoda aamukahvin rauhassa ja lukea päivän lehden. Toinen nukkuu mielellään mahdollisimman pitkään ja toimii aamulla reippaasti, mikä saa heräämään päivään vauhdilla. Itse nautin siitä, että jos vien lapset aamulla hoitoon autolla niin matkalla töihin poikkean pieneen kahvilaan hakemaan aamukahvin mukaan. Tuossa kahvilassa on usein sama myyjä ja meille on tullut tavaksi vaihtaa muutama sana joko päivän säästä tai alkaneesta aamusta. Tämä pieni rutiini tuo hyvän mielen niihin aamuihin kun en pääse liikkumaan heti aamusta ja tankkaamaan energiaa siitä.

Myös pitkin päivää voi energisoida omaa oloaan ja saada poweria päivään kun tiedostaa ne asiat, jotka ovat hyvin ja joista saa virtaa. Meidän työssämme asiakaskohtaamiset ja kaupat ovat energiaa tuova tekijä monelle. Välillä on haastavaa ja onnistumiset tuntuvat olevan tiukassa. Näissä hetkissä voi energiaa saada ihan yhdestä puhelusta. Puhelusta, jossa vuorovaikutus asiakkaan kanssa kohtaa ja asiakkaasta huomaa, että hän on tyytyväinen ja saanut hyvän asiakaskokemuksen. Tai siitä kun saa pitkän neuvottelun jälkeen kaupan kotiin. On tärkeää tiedostaa mikä itse työssä on se asia, mistä nauttii ja mikä tuo itselle onnistumisen elämyksiä. Tämä tekijä on hyvin merkityksellinen työhyvinvoinnin kannalta.

Kyselin meillä töissä mikä on sellainen asia, mikä tuo virtaa ja vastauksia tuli auringosta hyvään ruokaan ja tsemppibiiseihin. Vitamiinit ja ravitseva ruoka ovat totta kai jo ihan terveyden perusta ja salaatin lisääminen lounaalle tai hedelmän ottaminen mukaan välipalaksi ovat helppoja tapoja saada lisää virtaa tältä osin. Myös taukoliikunta on meillä asia, johon moni mielellään osallistuu. Se katkaisee mukavasti tietokoneen ääressä työskentelyä ja lisää potkua kun saa veren kiertämään. Helppo tapa lisätä verenkiertoa on tehdä 10 kyykkyä kerran tunnissa – ei vie paljoa aikaa, mutta lisää hyvinvointia.

Ehkä kuitenkin kaikista merkittävin tekijä työyhteisössä on työkavereiden tuki ja heidän tuomansa energia. Kun fiilis on hyvä, kuuluu naurahduksia ja porukan kesken vallitsee yhteisöllisyys, kääntyy väkisinkin hieman huonompikin päivä hyväksi! Tämän takia on tärkeää, että jokainen miettii millaista energiaa työyhteisöön tuo.

Hymyillään ja tsempataan kaveria. Siitä saa energiaa sekä työtoveri, että jokainen itse 😊

Henna Stöckell
Group Manager

Onko sinulla kysyttävää webinaarin aiheesta?

avatar
  Subscribe  
Notify of