Positiivisuus voimavaraksi!

Mitä positiivista sinulle on tapahtunut tänään? Mitä eilen tapahtui, entäpä mitä viime viikolla?

Osa meistä löytää nopeasti positiivisia asioita, näkee ne heti silmissään. Joskus positiivisten asioiden löytäminen voi tuntua kaukaiselta, vaikealta tai jopa ihan turhaltakin. Positiivisuus on kuitenkin asia, josta kannattaa hankkia itselleen arvokas voimavara.

Positiivisuus tarttuu, ja sitä voi harjoitella. Uskon, että kun opettelee löytämään positiivisia asioita ympärillä olevasta, niin lopulta positiivinen ajattelutapa saa otteen. Tällä en tarkoita epäaitoutta tai tekopirteyttä. Olemalla oma aito itsensä voi harjoittaa positiivista ajatteluaan, kunhan luottaa siihen, että kyllä sen lasinkin voi oppia näkemään puoliksi täynnä.

Harjoittelusta puheen ollen toinen kehittämisen paikka voi olla heittäytyminen. Ei tarvitsisi miettiä itsekseen, olisihan se kiva tehdä asioita siten ja näin… tai kyllä minä sitten joskus kun… Vaan miksipä sitä ei vain alkaisi toteuttamaan asioita. Positiivinen näkökulma asioihin auttaa meitä helpommin heittäytymään ja kokeilemaan ihan uutta. Mitä sitten, jos ei ihan heti onnistu, vaan vasta useamman yrittämisen jälkeen. Harjoittelua vaan lisää eteenpäin asenteella: tee täysillä nyt, minkä pystyt.

Miten tämä kaikki nyt liittyy työelämään? Eikö siellä ammattitaito ja mietityt prosessit riitä hyvään lopputulokseen? Työtä tehdään huomattava osa elämästä, joten miksi työrooli ja vapaa-ajan rooli pitäisi olla ainakaan kovin erilaista, jotta siihen ei positiivisuus ja heittäytyminen kuuluisi? Kun positiivinen henkilö kohtaa työssä haasteita, niin haluan uskoa, että peruspositiivinen ihminen pystyy selättämään paremmin työelämän haasteet, ja oppimaankin niistä nopeammin, kun mieli on avoin. Positiivisuus näkyy myös taitona, jossa pystytään ottamaan vastaan positiivista palautetta esimerkiksi asiakkaalta tai työyhteisöstä.

Call Waves tuottaa erinomaisia asiakaskokemuksia. Asiakaskohtaamisissa asiakas saa meidän toimesta tietoa, tekoja ja tunnetta. Välitämme asiakkaasta! Positiivisesti suhtautuva henkilö osaa kuunnella asiakasta, esittää tarkentavat kysymykset ja ratkaista hänen asiansa tuottaen positiivista tunnetta.

Myönteiset tunteet tarttuvat. Hymyt, naurut, eleet sekä positiiviset sanomat näkyvät ja kuuluvat kauas, pitemmälle kuin niiden tekijä itse arvaakaan. Arvostetaan siis omaa sekä toisten positiivisuutta ja heittäytymisen kykyä! Laitetaan onnistumiset ja hyvät ajatukset kiertoon niin omilla työpaikoilla kuin kotonakin.

Positiivista ajattelua harjoittava
Riitta Hänninen
Site Manager