Energialla Energa™ -palveluita kohti

Taisi olla vuosi 2008 alullaan kun oivalsimme uuden palvelun tarjontaamme. Kohderyhmämme oli Energiateollisuus – sähkö- ja verkkoyhtiöt. Selvitimme mitä kaikkea me, asiakaskohtaamisten ammattilaisina, voisimme heille tarjota, mitä hyötyä meistä olisi näille yrityksille ja miten hankimme energia-alan asiakaspalveluun liittyvän osaamisen. Tässä työssä vierähti jokunen tovi ennenkuin CallWaves Energa -pakettimme valmistui. Nyt puuttuivat enää asiakkaat -kova mutta mielenkiintoinen työ oli edessä.

Haaviin tarttui melko nopeasti yksi yhtiö, jolle saimme vakuutettua yhteistyön hyödyt.  Hyvä aloitus antoi pontta päätökseen ottaa CallWaves Energa yrityksemme strategiaan.  Tämähän tarkoitti todellista sitoutumista ja uutta intoa tekemiseen.  Tästä meni jokunen tovi ennenkuin neuvottelut uusien potentiaalisten yhtiöiden kanssa tuottivat tuloksia ja pääsimme laajentumaan ja kartuttamaan osaamistamme useamman uuden yrityksen kanssa. Mikä tässä etenemisessä oli parasta, oli osaamisemme vahvistuminen. Kasvoimme  alan asiakaspalvelun tarpeiden mukaan ja meistä tuli varteenotettava yhteistyökumppani energia-alan yhtiöille. Olimme saavuttaneet osan tavoitteistamme.

Haasteita kuitenkin riitti edelleen varsinkin verkkoyhtiöiden asiakaspalvelun osalta mm.
Veera ja Asta -myrskyjen riepotellessa maatamme ja näin  alueita, joissa palvelujemme avulla hoidettiin asiakaspalvelu. Haasteet on tehty voitettavaksi! Kiinnostuksemme uutta osaamista kohtaan vain kasvoi. Asiakkaamme auttoivat osaamisen karttumisessa ja itse tutustuimme mm. lainsäädäntöön ja alan toimintatapoihin.

Osaamisen karttuessa päätimme nostaa tavoitettamme ja saada muutama uusi energiayhtiö asiakkaaksemme. Vastaan tuli kiinnostusta palveluitamme kohtaan mutta myös täystyrmäyksiä, jotka omalta osaltaan innostivat meitä entistä enemmän. Sana yrityksestämme ja Energa-palvelustamme kiiri eteenpäin.  Myyntiponnistelumme ja innostus uuden saamisesta vain kasvoi entisestään. Mielessä oli lause, jonka kuulin erään verkkoyhtiön käyttöpäälliköltä: ” Älä Synnöve huoli, tällä alalla pitää löytää joku joka aloittaa, muut seuraavat perässä”.  Tämän lauseen voimin etenimme yhtiöstä toiseen, neuvottelusta toiseen. Vähitellen sanat alkoivat muuttua todeksi  ja muiden on hyvä nyt jatkaa avattua polkua.

Seitsemän vuotta Energaa, 12 vuotta asiakaskohtaamisia opetti ja antoi näkemystä. Lähdimme tyhjästä ja nousimme vaiheeseen, jossa on hyvä jättää Energa ja muut palvelut muiden käsiin ja siirtyä hyvin ansaitulle eläkkeelle.

Kiitos kaikille mukana olleille – niin asiakkaille kuin työyhteisömme jäsenille. On ollut kiva rakentaa uutta kanssanne!

Kaikkea hyvää tulevaisuuteen! Innostus on kaiken alku, ilman sitä kuihdumme!

Synnöve Björkman
Senior Consultant