Päivä Johtajana

Päivä Johtajana projekti- esiripun raottaminen tämän päivän johtamisesta

Teemme yhteistyötä Nuorkauppakamarin kanssa ja sen tiimoilta osallistuimme tänä vuonna kahdella eri paikkakunnalla Päivä Johtajana-projektiin. Päivä Johtajana- projektin tarkoituksena oli auttaa nuorta ymmärtämään millaista on nykypäivän johtajan arki, sekä herätellä ajatuksia tulevaisuuden suunnitelmissa.

Vietimme Päivä Johtajana-päivää torstaina 24.11 Mikkelissä ja Kuopiossa. Mikkelin yksikössä Pinja pääsi havainnoimaan Riitta Hännisen arkea. Päivän aikana Pinja pääsi näkemään millaista on johtaa yksikköä ja vastata henkilöstöasioista. Kuopiossa Janne pääsi havainnoimaan minun arkea yksikön vetämisen näkökulmasta. Tässä teille ”esiripun raotusta”, mitä teimme Kuopiossa Jannen kanssa.

Päivä Johtajana- Kuopiossa:

Klo 8:00 Janne odotti minua oven toisella puolella. Aloitimme päivän tuloksien tarkastelulla ja raporttien tekemisellä. Kun olimme saaneet raportit tehdyksi, puhelin alkoi pirisemään ja kävimme kollegani kanssa päivän teesejä läpi – kuinka tiimin tuloksen tulisi muotoutua päivän aikana. Raportoinnin ja tuloksien tarkastelun jälkeen kävimme tervehtimässä meidän porukkaa ja vaihdoimme ajatuksia, mitkä olisivat tämän päivän onnistumisten avaimet. Kierroksen jälkeen aloitimme päivän ensimmäisen palaverin asiakkaan kanssa. Kävimme läpi toimintaan liittyviä asioita ja Janne kertoikin palaverin olleen mielenkiintoinen.

Pian tämän jälkeen puhelimeni alkoi pirisemään, sillä olimme sopineet Ylen paikallisuutisten kanssa, että he pääsisivät kuvaamaan meitä. Sovin toimittajan kanssa aikataulusta ja aloitimme pitämään valmentajien kanssa ”tsekkipalaveria”. ”Tsekin” tarkoituksena oli käydä läpi päivän polttavia asioita ja valmennussuunnitelmaa seuraavalle viikolla.

Palaverit oli nyt palaveerattu ja oli aika lähteä hoitamaan asioita, sillä meillä oli etsittävänä vuoden työntekijä palkinto. Suuntasimme siis Jannen kanssa kohti Kuopion kauppahallia, sillä halusin ostaa Vuoden työntekijä-palkinnoksi herkkuja. Herkkuostoksien jälkeen hoidimme vielä muita asioita kaupungilla ja tämän jälkeen vein Jannen lounaalle. Lounaan aikana keskustelimme Jannen kanssa minkälaista on johtaminen ja hänen tulevaisuuden suunnitelmistaan sekä unelmista.

Lounaan jälkeen kiirehdimme toimistolle, sillä Ylen toimittaja ja kuvaaja olivat saapumassa. Kuvauskokemus oli kummallekin mielenkiintoinen ja mieleenpainuva kokemus, harvoin sitä saa televisiotähtenä pyöriä toimistolla.

Kun olimme saaneet olla hetken parrasvaloissa, siirryimme pohtimaan Jannen kanssa rekrytoinnin ihmeellistä maailmaa. Jannella oli paljon kysymyksiä kuinka hän voisi erottautua työnhakijana muista ja mitä asioita kannattaa huomioida, kun hakee työpaikkaa. Keskustelimme aiheesta pitkät tovit ja kappas, kellohan oli jo niin paljon, että minun oli aika antaa Jannelle aikaa kirjoittaa omaa blogitekstiään.

Kello löi 15:30 ja meidän oli aika lopettaa työpäivämme. Yhteisestä päivästä saimme kumpikin säkin täyteen uusia ideoita ja pohdittavia asioita.

Kiitos Janne kun olit meillä!

Lue Jannen blogi