Ura nykypäivän asiakaspalvelussa?

Meillä Call Wavesilla palvellaan päivittäin tuhansia asiakkaita puhelimitse, sähköpostitse, chatissa, someissa sekä erilaisissa toimeksiantaja-asiakkaidemme omissa kanavissa. Millaista tämän päivän asiakaspalvelutyö oikeastaan on?

Asiakaspalvelutyö vaatii monenlaista osaamista ja on välillä myös haastavaa. Onnistumiset ja oma kehittyminen kuitenkin palkitsevat. Tänä päivänä asiakaspalvelua tehdään useissa eri kanavissa ja työ vaatii monipuolista osaamista ja halua kehittyä jatkuvasti.

– Asiakaspalvelutyö on oikeasti vaativaa; tarvitaan kielitaitoa, soveltamiskykyä ja nopeita hoksottimia. Vaativuustaso toki riippuu siitä, millaisesta asiakaspalvelusta on kysymys. Meillä tehdään esimerkiksi ympäri vuorokauden palvelevassa IN24-tiimissä hyvinkin monipuolisesti erilaisia töitä, joten työssä oppii uutta ja kehittyy jatkuvasti, sanoo Call Wavesin Group Manager Veera Immonen.

Immonen näkee, että asiakaspalvelutyön arvostusta tulisi saada lisättyä.

– Varsinkin puhelimitse tehtävä asiakaspalvelutyö on ikävä kyllä melko aliarvostettua ja mielikuvat ovat usein vääriä. Asiakaspalvelutyön johtamisessa on mielestäni tärkeää huomioida, että ihmisten omat vahvuudet otetaan käyttöön ja heille annetaan vastuuta, sillä se tekee työstä tekijälleen kiinnostavaa ja merkityksellistä.

Vuorovaikutustaidot avainasemassa

Työelämän murroksen myötä myös asiakaspalvelussa tehtävä työ on muuttunut.

– Henkilön itsensä vastuu on suuri, aktiivisuutta tarvitaan tänä päivänä työelämässä kaikkialla. Meillä kiinnitetään huomiota myös ikäjohtamiseen, sillä esimerkiksi monien uusien järjestelmien ja ohjelmien käyttö on diginatiiveille hyvin helppoa, mutta vanhemmille työntekijöille haasteellista.

Kouluissa ollaan siirrytty asioiden ulkoaopettelemisesta ilmiö-oppimiseen, myös työelämässä suuntaus on samankaltainen.

– Ennen meidänkin työssämme asiat opeteltiin ulkoa, tänä päivänä on tärkeää tuntea prosessit ja osata olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Minkä tahansa tiedon voi silmänräpäyksessä tarkastaa, joten kaikkea ei tarvitse osata ulkoa. Tärkeintä on asiakaspalvelijan palvelualttius ja se, että asiakkaalle jää kohtaamisesta hyvä kokemus.

Myös itse työ on asiakaspalvelussa muuttunut digitalisaation myötä.

– Ennen asiakaspalvelutyö oli täynnä enemmän ja vähemmän monotonisia ns. bulkkitehtäviä. Eivät toimeksiantajat tänä päivänä sellaisesta maksa, sillä suuri osa näistä hommista voidaan automatisoida. Se, mikä on nyt arvokasta, on asiakaspalvelijan vuorovaikutusosaaminen ja lisäarvo, jota hän pystyy tuottamaan asiakaskohtaamisissa.

Toiveet ja vahvuudet huomioidaan

Millainen sitten on Call Wavesin asiakaspalvelijan päivä?

– Meillä asiakaspalvelijan päivä voi koostua esimerkiksi pizzatilauksia tekevien asiakkaiden palvelemisesta, sähköyhtiöiden vikapalvelun  tai asiakaspalvelun hoitamisesta puhelimitse, sähköisesti tai vaikkapa somessa, taksitilausten vastaanottamisesta ja kuljetusten järjestelyistä, yrityshotellivarausten tekemisestä, auton renkaita ostavien asiakkaiden auttamisesta tai verkkokauppa-asiakkaiden palvelemisesta sähköisesti, eli hommaa riittää kyllä. Työpäivän koostumus riippuu siitä, mihin tiimiin asiakaspalvelija kuuluu, toiset tekevät enemmän eri palveluja, ja toiset keskittyvät hoitamaan vaativampia palveluita. Työnkuvan luomisessa kiinnitetään huomiota asiakaspalvelijan omiin toiveisiin ja vahvuuksiin.

– Tälläkin hetkellä meillä olisi tarjolla hommia sähköyhtiöiden asiakaspalvelutehtävissä sekä osa-aikatöiksikin sopivia Kotipizzan asiakaspalvelutöitä, Immonen vinkkaa.

Call Wavesin avoimiin työpaikkoihin voi tutustua täältä.

Onko sinulla kysyttävää webinaarin aiheesta?

avatar
  Subscribe  
Notify of