RekryKoulutus toi taloon 10 uutta työntekijää

Call Waves järjesti tammikuussa yhteistyössä TE-palveluiden kanssa Varkaudessa RekryKoulutuksen, jonka kautta kymmenen työtöntä- tai työttömyysuhan alaista sai vakituisen työpaikan.

Varkauden rekrytointikoulutus ei ollut ensimmäinen laatuaan, vaan Call Wavesilla on hyviä kokemuksia TE-palveluiden kanssa toimimisesta esimerkiksi Kuopiossa.

– Viimeisimmät RekryKoulutukset ovat meillä olleet kahden viikon mittaisia. Koulutusten avulla olemme pystyneet tarjoamaan töitä myös sellaisille, joilla ei ole minkäänlaista koulutusta peruskoulun jälkeen, kertoo Call Wavesin toimitusjohtaja Riitta Toivanen.

Innostava työyhteisö ja hyvä henki

Marjut Pöllänen on yksi kymmenestä Call Wavesilla Varkaudessa työskentelynsä aloittaneesta työntekijästä.

– Työskentelin aiemmin maatalousalalla yrittäjänä ja ammatinvaihto tuli eteen terveyssyistä. Lähdin mielenkiinnosta TE-palveluiden järjestämälle tutustumiskäynnille Call Wavesille. Yllätyin positiivisesti ja päätin hakeutua RekryKoulutukseen, joka olikin monipuolinen paketti myynnistä ja tiimityöskentelystä. Suurella mielenkiinnolla odotan, että pääsen kunnolla vauhtiin näissä uusissa hommissa. Työyhteisö vaikuttaa innostavalta ja tukea on tarjolla runsaasti. Työntekijöiden kesken vallitsee myös hyvä henki, mikä on mielestäni tosi tärkeää.

Hommia hyville tekijöille

Call Waves on lähiaikoina alkanut toteuttaa useita uusia palveluita, kuten erään suuren tavaratalon verkkokaupan asiakaspalvelua. Tarvetta uusille työntekijöille on kasvun ansiosta jatkuvasti.

– Tällä hetkellä avoimina on kesätyöpaikkoja, kiireapulaisen töitä sekä vakituisia työpaikkoja. Aktiivimalli jakaa mielipiteitä, mutta jos on tarvetta töille, niin meiltä kyllä löytyy hommia hyville tekijöille, sanoo Toivanen.

Yrityksessä työskentelee monia taustoiltaan erilaisia ihmisiä ja urapolut pyritään suunnittelemaan työntekijöiden toiveiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Vaihtoehtoja ja joustavuutta

Mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja löytyy jokaiselle. Osa työntekijöistä on ollut mukana alusta saakka, toiset palailevat esimerkiksi kesäisin koulujen loma-aikoina hommiin.

– Meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan ihmisille tuloja ja työyhteisön. Olemme aktivoituneet kontaktoimaan itse työttömiä työnhakijoita, ja kertomaan tarjoamistamme mahdollisuuksista, mutta toki kannustamme työnhakijoita itseäänkin aktiivisuuteen, Toivanen vinkkaa.